Bad day

Idag är ingen bra dag. Vaknade i morse och mådde riktigt dåligt. Har spenderat större delen av förmiddagen på toaletten men tack och lov så har det blivit bättre nu på eftermiddagen. Har ätit chips och macka så det är nog ingen riktigt magsjuka.

Dagen fortsatte lika dåligt. 16.20 ringde min chef på ica och skällde ut mig. Han sa i telefonen att jag skulle jobba idag mellan 16-20, vilket jag inte hade en aning om eftersom de hade sagt att jag skulle jobba mån, tis, fre denna veckan. Han skällde lite på mig och slängde på luren.
Jag funderar starkt på att sluta där och hitta något annat. Inte bara på grund av detta utan annat också. Men framförallt för att jag inte klarar av chefen.

Det enda som har varit bra idag är att Kajsa kom hem med en liten chokladbit till mig och att jag har fått otroligt fina sms. Och trots denna dåliga dag kommer jag på mig själv med att sitta och le då och då.

I morgon ska vi betala hyran. Får väl se hur det går!

Youtubekändis

Numera är jag och mina vänner tydligen kändisar på youtube. Fick reda på idag att en film som Henke lagt upp på fajjan numera även finns på youtube. Någon har snott det och lagt upp det, frågan är bara vem.
Jag vet inte riktigt heller om det är roligt eller inte. Filmen är inte ens bra. Det är mest många fulla vänner som sjunger dåligt och hoppar och dansar till E-type klcokan 3 på natten.

Jo det är kasnke ganska roligt ändå. Tyvärr vet jag inte vad klippet heter så ni får inte se det! Nyny!

Ikke snik på andre

FALKEN... hur många gånger ska vi behöva tala om för dig att det inte är okej att tjuvåka under okända männskors barnvagnar? Vi vet att du gör det när vi inte ser dig!


Lappar!!:D

När jag kom hem halv elva igår efter att ha jobbat på ICA möttes jag av en fin lapp liggandes på golvet innanför dörren.

Jag blev jätte glad! Hänger av mig kläderna och möts av ännu en lapp, denna gången rosa..

Där stod det: Hoppas du haft en bra dag på jobbet! ALLE EK! Vi var tre pers som bjöd hem för fest. Du kan väl diska 3 glas, popcornskålen och kniv + skärbräda är du söt? Så hjälps vi åt!=)

Självklart tänkte jag men eftersom de låg och sov så bestämde jag mig för att diska och göra i ordning idag i stället, man vill ju inte väcka sina söta vänner men massa skrammel.


Ser ett söndrigt vinglas med ännu en lapp på..

Det är sånt som kan hända!

På min kudde låg det ännu en lapp




Jag har fina vänner!


Och idag har jag diskat.
Ska se till att äta någonting nu och sedan iväg och jobba mellan 16-22 idag igen. Imorgonoch på torsdag blir det en ny barnehage. Spännande och se om man hittar dit! Ha de

 

 





I en galax långt långt borta!

Bara för att fortsätta med gamla blogg inlägg. Jag gråter av skratt här i Oslo! Jag måste läsa det igen!


Här kommer den efterlängtade historien som jag Joanna, Frida och Rasmus kom på under en måltid på Skånska igår. Läs och lär (och skratta även om ni inte fattar) det är roligt, vare sig ni vill eller inte.

I en galax långt, långt borta går fyra vänner in på Sannarpsgymnasiet. Men de hinnet inte långt innan det första hindret uppenbarar sig för dem. Luke Skywanker (även kallad Rasmus) hör plötsligt ett välbekant skrik bakom sig.
Tobbe (senare även Yoda): Rasmus Ivansson!
Frida känner lukten av fara från långt håll, i brist på något bättre att göra kastar hon sig mot Rasmus i slow motion för att tackla honom till marken. Alexandra och Joanna ser vad som håller på att hända. Om de vill rädda Luke krävs det drastiska åtgärder, för Tobbe närmar sig med en rasande fart.
Alle Ek: Spring, rädda er själva!
Frida: Men vi kan inte lämna er här!
Joanna: Ni måste fortsätta utan oss, annars kommer Rasmus inte klara det.
Frida och Rasmus springer iväg, men det är för sent för Alexandra och Joanna. De ser inte Tobbe förrän han är alldeles för nära dem. Under plågade skrik dör de en plågsam och dyster död.

Samtidigt har Rasmus och Frida hunnit ut på parkeringen och Rasmus tjuvkopplar en moppe. Utan hjälm eller körkort slänger de sig på den och brummar iväg. Tobbe springer frenetiskt bakom dem, Rasmus försöker gasa men det går inte.
Rasmus: Fan, Frida. Moppen går ju bara i 30!
Frida: Attans, alltså. Jag kanske kan ringa Lukas och be om hjälp.
Men det finns inte tid till det. Istället ser de en ramp vid en bro och hoppar över den i ett desperat fösök att undkomma Tobbe. De landar i säkerhet på ett busstak. Men Tobbe förutspår deras manöver och hoppar efter. Han klänger sig fast i busstak och på stadiga ben ställer han sig upp. Frida ställer sig framför Rasmus och drar sin pistol.
Då händer det som inte får hända. Rasmus småjoggar med små steg i en halvcirkel (varför en halvcirkel, Frida?) till Tobbes sida.
Rasmus: Ha! Bitch!
Frida: The foot is strong with you, young Skywanker.
Tobbe/Yoda: Marry me, you will soon.
Frida ser skräckslaget på när Tobbe drar fram en ring ur fickan. Men, som från ingenstans kommer Alexandra och Joanna från himlen med svarta latex dräkter och orangea fallskärmar.
Joanna & Alexandra (Darth Vader röst): No, you are her father!
Utan att tveka en sekund skjuter Tobbe Frida i benet, men Rasmus som nu tycker lite synd om Frida inser att han varit lite halvtaskig och sparkar med sin fot av Tobbe från busstaket (nånstans här avbröt Frida och sa: Det ultimata hade varit om Tobbe bara haft en vattenpistol, men vi tyckte det var för komplicerat).
Frida: It's like I've always said, the foot is strong with you, young Skywanker.
Star Wars theme hörs i bakgrunden. Och allt är frid och fröjd igen.
(Joanna och Alexandra: Yeah! Det är ju den här nya låten!)

The end

Jag blir nästan rädd för mig själv!

Jag gick nyss in på Joannas blogg och kollade lite. Hittade ett sökfönster där man kan skriva in vad man vill läsa om i hennes blogg. Jag sökte på Ek och hittade massa roliga kommentarer! haha
Det tråkiga är att man kan bara se små delar av texterna på google¨, vilket gör att jag låter dummare än vad jag egentligen är.. eller det är vad jag hops på i alla fall!

Alexandra Ek: Hahahahahahahahaha!
Jag: Vad?
Alexandra Ek: Jag tänkte!
2007-10-15

Postat av: alle ek. jag vet att jag är cool, men varför kom du på det just nu.
2008-10-29

Det hela började imorse, när jag, Frida, Rasmus och Alle Ek åkte in till stan för ...
Alle Ek: Spring, rädda er själva!
Frida: Men vi kan inte lämna er här! ...

Efter skolan tex köpte jag och Alle Ek godis, det glada förstördes ganska snabbt av den förbannade ...
Alexandra Ek: Jag ska aldrig bli en A brunn! ...

Alle Ek aka Captain Obvious.
Alle Ek: Shit, jag har inte lämnat in den där texten!
Jag: Vilken text?
Alle Ek: Den vi skulle skriva! ...

Vi, och med "vi" menar jag Vivi, Alle Ek, Zara, Frida Hansson och ska alltså äta oss tjocka .....
Alle Ek i telefon: Oj, det kliar på mitt öra. Vänta lite. ...


Alltså vad är detta för någonting.. jag börjar känna mig dum! Nu vill jag inte läsa mer!


Måndag

Det har varit lite dålig uppdatering här de senaste dagarna, jag vet. Men har haft andra saker för mig!

I fredags fick jag post och jag blev SÅHÄÄÄR glad! Det var min snälla mamma och pappa som hade skickat upp mina stumpbyxor och Mamma mia och Twilight filmerna. Dessutom så låg där tre mentosgodisar och ett paket Ipren, så jag nu kan sluta låna av Falken. Toppen! Det gjorde hela min fredag så det gör ingenting om det råkar komma fler brev till Teglverksgata 7!

I lördags var jag i stan och sedan på kvällen var det lite party här hemma. Tanken var att vi skulle gå ut och dansa men det slutade med sängen vid tolvtiden för min del. Men hur som helst så har jag haft en helt otroligt underbar helg. Bara så ni vet!=)

Pappa fyllde år i lördags också. Ringe på kvällen och blev jätte glad när alla på kalaset skrek HEJ ALLE i telefonen!:)

Hela förra veckan var bra den också! En hel veckas jobb på jag vet inte hur länge! Jag har nog tjänat ihop till hyran nu! Det gillar vi!

Om man skulle ta och koka lite spagetti? Ikväll blir det jobb mellan 16-22.

Ciao!

GRATTIS!!!

Idag är ingen vanlig dag för det är min pappas FÖDELSEDAG!!! Massa, massa GRATTIS till honom för att han är världens bästa pappa och för att jag inte kan vara hemma och fira honom idag!

Hejhopp

Jag vaknade denna vackra måndag med huvudvärk och ont i nacken så jag stängde av alarmet eftersom det inte kändes lönt att ens försöka ta sig upp. Istället för halv 8 gick jag upp vid 11-12 tiden. Fick en huvudvärkstablett av Falk och sedan satte vi oss och kollade på "ensam mamma söker", vilket vi är helt fast i. Dessutom fick vi lite Stockholm live nostalgi och tittade på massa youtube klipp med alla favoriter som Johan Glans, Thomas Järvheden, Magnus Betnér och alliallihopa som jag nästintill avgudar.

Precis när jag ställt mig i duschen ringer min telefon och det är Lena från Adecco som vill att jag ska jobba tis-fre i Mortensrud vilket jag lyckligt tackade ja till. Så nu har jag en fullspäckad vecka framför mig. Ska även jobba på ICA i morgon och på onsdagkväll så nu ska det tjänas lite pengar! Kanske kan lyckas skrapa ihop större delen av hyran denna veckan! Det gillar vi!

Har även haft en SUPER BRA helg. Troligtvis den bästa någonsin.

Och om det är någon som har råkat undgå detta så säger jag det igen. JAG ÄR GLAAAD!!!


The story

Det är galet, jag är helt såld på den här låten. Den finns just nu i mitt huvud 24/7. Står på repeat på datorn. Falk och Kajsa kommer bli galna på mig snart! Hihi!


GRAAAAAAAAAAAATTTTTTTTIIIIIIIIIIIIIISSSSS!!!!

Min fin fin fin fina vän Joanna Duncalf fyller år idag. Grattis till henne allihopa! Det suger att hon är i London och jag i Oslo, men hoppas att hon firar sig själv ordentligt därbort för det ska jag göra här. Ingen människa i Oslo ska missa att min vän fyller år idag!

Eftersom jag inte visste hennes adress så fick jag snält skriva ett fint mail till henne. Hoppas hon blir glad!

Nu ska jag och Kajsa baka pizza sen ut och göra stan osäker.

Och just det, jag är glad idag också!

Och grattis till min fina vän igen. Jag saknar dig!

Galtvort

Alltså fattar ni... The Wizarding World of Harry Potter. Jag ska åka dit nån gång i mitt liv, Orlando USA. Fan vad ballt. Harry Potter land liksom. Så säger vi!

Och vill ni veta en rolig sak. På norska heter Hogwarts Galtvort. Haha!


IIih

Jag måste bara säga att jag mår så jävla bra! Jag är så himla lycklig! Allting börjar ordna sig för mig här i Oslo och det är så skönt. I morgon ska jag börja jobba på ICA. Vet inte riktigt vad jag ska få göra men det ska bli riktigt kul.
Idag var jag även på Adecco på intervju och pratade med Anita. Riktigt trevlig tjej och vi pratade riktigt länge. Det verkar som att det inte ska vara några problem med lite barnhagejobb heller. Så om jag inte ska jobba på ICA på fredag ska jag kanske jobba på dagis i stället.
På fredag är vi även bjudna på fest på Frogner. Det ska bli kul. Jag, Falk, Kaj, förhoppningsvis Sarah, Frida och massa Linköpingspojkar!
På lördag blir det 19 och 20 års fest hos emma och evelina, alltså jessicas rumskompisar!
Och på söndag är Tesse i stan och då ska jag träffa henne!

Ååh jag blir så glad så jag knappt vet vad jag heter!




På Operan

Igår gick vi till Operan och kollade hur den såg ut. det var fint och vi passade på att ta massa kort!



Öööl

Jag har fått jobb på ICA så jag är glad.
Jag har ont i min ena halsmandel men jag är glad ändå.
Jag är trött som tusan, men jag är glad ändå.

Därför ska vi gå till Ryes och dricka billig öl med folk från helgen.

Ge mig en öl, så ska du se jag vaknar till, ge mig en öl så gör jag vad du vill.
Ge mig en öl så finns det inga känslor kvar, ge mig en öl så ger jag allt jag har.

Jag får helt enkelt lära mig dricka öl. Dels för att det är billigt och dels för att jag ska få sjunga den låten!

:D

JAG HAR FÅTT JOOOOOOOOOOOOOOOBB!!!!!!!!


I'm so happy I'm so glad

Idag ær jag GLAD! Idag ær jag GLAD før att imorse ringde min telefon och det var chefen på ICA i nærheten av oss som ringde och ville att jag skulle komma på intervju imorgon klockan 10. Så nu får ni alla vænner och bekanta hålla tummarna før mig. Jag ær redan jætte nervøs før jag har aldrig varit på en arbetaintervju innan, men det ska førhoppningsvis gå bra. Ett deltidsjobb på Ica nær hade ju inte suttit fel nu.

Ringde æven Adecco i morse och ska på intervju dær på onsdag klockan 11. 

Helgen var riktigt bra. Vi var på en hemma fest med Sarah och hennes vænner i lørdags och hade sjukt roligt. Galen kvæll och igår så var vi trøtta så det blev Sex and the city maraton hela dagen och McDonaldsmat, sen somnade vi.

Ska åka till Elkøp iadg før att førsøka fixa vår dator så att vi kan få vårt jækla internet till att fungera så att man kan prata med lite folk på Skype. Børjar bli trøtt på att komma till Ungdoms informationen nu.

Ska æven gå till handelsbanken och fixa klart mitt bankkonto sen.

Det ær en bra dag idag och dærfør ær jag GLAD!

Puss och kram skumbanan!

Tomtenissen

Vill ni veta en rolig sak? Okej, om ni inte vill så får ni veta det ændå. Jag, Kajsa och Falk har sett en riktigt tomtenisse. Vi har sett honom två gånger nnu och han ser verkligen ut som en tomtenisse, jætte søt!

Det var bara det!

flax flax jag ær en fågel!

Hejsan svejsan! nær vi åkte hit idag så såg vi en affær som hette UFF! Det var lite roligt. Idag ska vi åka till IKEA och se om de vill ha oss, sen till Gønland før att handla frukt. Tro det eller ej så håller jag faktikst på att læra mig. Jag æter både paprika och tomat, men kan inte sæga att jag tycker så jætte mycket om det. Ikvæll ska vi gøra wok, får se hur det går.

Jag tycker om Olso, mysig stad, trevliga mænniskor och vædret ær kanon bra.

Vi var hos jessica och evelina før några dagar sedan, vældigt mysig lægenhet hade dem. Kollade film och drack te. Nær vi skulle gå hem så var hela gatorna øversvæmmade och vi blev nyfikna och skulle kolla vad som hade hænt. Det visade sig vara en vattenlæcka eller nått sånt. Vi som hade hoppats på något spænnande blev besvikna.

Nu får jag væl fortsætta med mitt jobbsøkande. Tycker inte riktigt om att æ o ø inte ær svenska. Men det går ju ændå.

Och just det, fick mitt skattekort igår så idag har jag varit och fixat ett norskt bankkonto på handelsbanken. Ska dit snart igen och skriva på nånting.

Och just det, vår adress ær

C/O Aina Bystadhaugen
Teglverksgata 7 L.124
0553 Oslo
Norge

ifall någon nån gång kænner før att skicka oss ett brev. Vi skulle bli vældigt glada!

Jobb var det jag, hejjhopp!:D

Hej

Sitter nu på ett stælle dær vi får låna datorer gratis. Vi har næmligen problem hemma med att få igång internet. Så vi får la se hur det går med det. Får væl ringa surtanten och och klaga lite så hon fixar det!

Nu ska jag søka jobb. Hejhopp!


Jag är inte rädd för fåglarna

Jag blir så glad! Hela 15 unika besökare på min blogg igår. Så roligt, det har nog aldrig hänt förut. Så det är nu man blir intressant när man flyttar till Olso. Nej, jag skojjar bara. Läs på, det blir så mycket roligare att skriva då. Men kan inte ni som läser skriva en kommentar så jag vet vilka ni är.

Idag har jag, Falken och Kajsa varit runt överallt i staden och registrerat oss på massa olika bemanningsföretag. Det tog en himla tid, men det känns riktigt bra att ha kommit igång. Tror att jag ska satsa på att jobba i barnehagar för det verkar som att det finns flest jobb inom det!

Vi satt även ute och käkade nudelsoppa idag. Det var riktigt varmt på vår balkong. Det var nästan så att man kunde sitta i linne utan att frysa. Sånt gillar vi!

Nu ska vi försöka se på Anna Anka! Hejdååå

Söndag och Storstädning

Igår kväll stod det party på listan. Det var Järken, en halmstadbo som bjöd hem oss på förfest på Majorstuen. Men först så skulle vi göra oss fina och laga goda hamburgare. Dessutom så gjorde vi en god banandrink innan vi gick och tog massa fula kort med Kajsas självutlösare på kameran. Riktigt roligt!

Väl hos Järken så träffade vi massa trevliga människor. Halmstadbor, stockholmare och gävlebor. Eftersom Järken jobbar som bartender på en nattklubb så fick vi gå in gratis med honom på ett 20 årsställe vilket jag inte kom ihåg var det var. Vi shakade i princip hela kvällen och hade kul. Vid tre tänkte vi gå hem men träffade tre norska gutter som vi stod och pratade med bra länge. Slutade med att vi tog taxi hem eftersom folk berättade läskiga saker om parken vi bor jämte. Slänge mig i sängen och somnade vid 5 tiden. Riktigt bra kväll!

Idag stod det storstädning på vår lista. Tanten vi hyr lägenheten av har nog fan aldrig förstått hur damsugaren fungerar. Som vi har slitit. Bakis var vi också men efter en och en halv timme tyckte vi att vi var klara. Tittade på ett norskt tvprogram som handlade om lejonet leos liv.

Falk och jag bestämde oss för att baka scones så vi gick och köpte mjölk på 7-eleven, eftersom hela oslostaden är stängd på söndagar.

Ikväll ska vi äta tacos!


Power-walk i Oslostaden

Idag när vi vaknade visste vi inte riktigt vad vi skulle göra. Låg kvar i sängen länge och käkade en god lång frukost. Efter detta bestämde vi oss för att ta på oss regnkläder, mössa och vantar för att gå ut och powerwalka! Vi kände oss alla väldigt fula när vi gick där men det gjorde ju inte så mycket. Hittade en stor park som vi utforskade lite. Dessutom tog vi lite bilder och fulade oss vilket ni kan se här nedan.

Vi gick även hela vägen in till OSlo city (det är faktikst ganska långt) för att köpa månadskort som bara kostar 275 NOK vilket inte är speciellt farligt. Sedan gick vi in på Vinmonopolet, motsvarigheten till systembolaget där vi köpte vin. VA, tänker ni nu, alle är ju bara 19. Haha, här i Noge så får man köpa alkohol på monopolet om man är över 18, men bara alkoholen är under 21%. Så nu ska jag lära mig att dricka vin, eftersom cider här är så förbaskat dyrt. Jessi sa att en cider kostar 30 norska, alltså 40 svenska. Sjukt!

Nu ska vi äta pannkakor!


Oslo here I come!

Nu har vi varit i storstan i mer än ett helt dygn. Resan gick tipptopp och Kajsas far var snäll och gav oss pengar till taxi så vi slapp åka tunnelbana med vår 150 kilospackning. Vi kom fram till leiligheten och Aina (hon som vi hyr av) var där och skulle berätta och förklara lite grejer. Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att hon verkar lite skum. Men vad gör det, vi ska förhoppningsvis inte se henne så ofta.

Vår lägenhet är jätte, jätte fin om jag får säga det själv. Däremot så finns buddah överallt och massa indian och egyptierstatyer. Konstig stil på tavlorna är det också. Läskiga är dem. Det finns en (jag ska ta kort på den så ni fattar var jag menar) och det ser ut som en kille som stirrar rakt på en. Och så finns det massa mer som även de är läskiga. Vi funderar på att ta ner dem allihopa när vi säkert vet att Aina har åkt till mallorca och inte kommer och kollar läget hela tiden.

Planen för dagen var att gå upp, käka frukost och sedan gå in till stan för att ta ut pengar till hyran och sedan till skattekontoret innan vi skulle tärffa Aina kl 1. Det började jätte bra, god frukost bestående av havregrynsgröt med hallonsylt och macka med skagenost och skinka och gurka. Vi gick in till stan, falk tog ut sina pengar och väl när jag skulle göra det så gick det inte!

Vi fick därför gå hela vägen tillbaks till lägenheten eftersom jag behövde datorn för att kolla vad jag skulle göra. Fick sitta i kö till Handelsbankens support i massa minuter för att sedan prata med en tjej som sa att man bara kunde ta ut 5000 svenska kronor under en bankdag och det översteg jag ju med nån hundralapp. Trött är vad man blir då. Gick sedan tillbaks in till stan och gjorde det vi skulle. Gick hem, käkade köttbullar och makaroner som var sjukt gott! Packade upp alla våra kläder så nu är lägenheten fri från stora resväskor. Vi kom fram till att vi ville äta chickenwraps och gick ner till kiwi för att köpa creme fraiche med ingredienserna som vi skulle ha fanns inte så vi tänkte att vi skulle improvisera lite. vi köpte fajitaskrydda och tänkte detaa blir ju gott. Men vad fel vi hade. Så fort Kajsa lagt kryddan i creme fraichen så började det lukta korv stroganoff. Inte kul alls, men vi gav inte upp. Vi skulle till varje pris försöka rädda vår dyrbara kyckling från denna äckliga smak så vi hällde i ketchup, vitlök, paprikakrydda, tacosås, vitlökspeppar, massa salt och peppar. Vi tyckte att vi lyckades lite och vi tvingade i oss denna röra. Äcklig, sa vi efteråt och denna maträtt får ni nog aldrig smaka på när ni kommer och hälsar på.

Nu kommer snart Jessi och Evelina hit och vi vet inte riktigt vad vi sak göra. Ska bli kul och ses eftersom jag har saknat min vän väligt länge nu!!!

Och just det. jag har skaffat mig ett norskt mobilnummer som ni kan ringa till eller smsa till om ni känner för det. det är +4799866624. Tyvärr så kan jag inte av någon anledning skicka sms, men det ska vi nog lösa så småningom det också.

Nu ska jag gå. hejdå!


Hejhopp

JAg blir galen! Resväskan och träningsväskan är så fullproppad att det knapp går att stänga dem. Kylväskan kommer bli lika tung som träningsväskan, men den kan jag inte börja packa riktigt än. Dessutom så är min axelväska också proppfull. Cirkus 45 kilo kommer jag ha med mig har jag räknat ut. Man får egentligen bara ha 25 på bussen men vi får se hur det går. Men nu till det stora problemet. Jag får inte plats med våra goda hamburgerbröd. Jag vill ha med dem, men det får inte plats. Får väl se om jag lyckas lösa det!

Jag är pirrig i magen. Vaknade 7.20 när mamma skulle gå till jobbet. Sa hejdå och hoppade in i duschen. Käkade havregrynsgröt och packade. Käkade sista biten köttfärspaj nyss också. Jag vet egentligen inte riktigt om jag är hungrig eller om det är mina nerver som spelar mig ett spratt. Pirrig i magen är jag som sagt men jag tror och hoppas på att detta kommer att bli kalas!

Nu flyttar jag till Norge! Hejdå!