En fredag i Göteborg

Sådär ja, nu var det fredag och snart slutar vi. Blir en svängom på stan innan mitt tåg går. får ju åka hem nu på helgen för att jag måste jobba imorgon. men det r inte helt fel. Lär ju inte få så mycket pengar nästa månad för att jag varit borta i tre veckor, så det kan behövas.
Idag har det varit lite mer att göra här på Informtrycket, eller jag har i alla fall fått mer att göra. Dem håller på med massor av saker här, Roll-ups, visitkort, kataloger, namnskyltar, logotyper.. det är  väl det som ja har hunnit med att kolla in och plåja med dessa dagarna i alla fall. Första veckan hemma i kalla Sverige har varit bra. Min kära syster har lagat mat och tagit han om mig, haha!

Ikväll vet i tusan vad som händer, känner att jag inte riktigt fått intidomställningen ännu då jag gick och la mig klockan 20.00 igår. Men det kanske är dags att försöka vända tillbaks på dygnet och vara uppe längre idag. Vi får se hur det blir med den saken när jag kommer hem.

Fick ju lön i onsdags så kanske man kan få med sig någonting fint hem från den stora staden!

Det roliga är att jag växlade 2000 kronor när jag åkte iäg och nu när vi kom hem igen så växlade jag tillbaks 1000 kronor. Ändå så har jag lyckats få med mig runt 25-30 saker hem. Där kan man snacka om billigt!

Folk börjar fråga mig om vad jag önskar mig när jag fyller år (bara två veckor kvar!!) och jag hade inte den blekaste aningen förns jag hittade två par skor i Halmstad som jag blev dökär i. Men förutom det så har jag inte den blekaste.

Kankse kan jag fixa till en tjejmiddag/förfest den 14 men vi får se hur det blir med den saken.

Nu slutar vi om 12 minuter så ska seom jag kan hjälpa mig kära syster det sista. Tjingeling!

Heeeej

Hejsvejs!
Klockan är nu 09.18 och jag sitter på Informtrycket och försöker roa mig själv. det är någon maskin som har krånglat en massa hela morgonen så jag har suttit vid datorn nu. Därför tänkte jag nu resumera lite av min Thailandsresa för er som vill veta.

Först och främst kan jag berätta att jag har haft det sjukt sjukt sjukt sjuuukt bra i tre veckor!

Det började med flygresan dit som tog väldigt lång tid. Det var första gången som jag har åkt så långt och det fanns ju en skärm i sätet framför som man kunde kolla på film, spela spel, kolla på serier och lyssna på massa musik. Det tyckte jag var skit kul för jag fick se både High School Musical 3 och massvis med smallville avsnitt. Det tyckte vi var himla roligt och när vi senare hoppade av planet var alla ense om att minigolfspelet kunde ta sig någonstans!

Vi har varit på fyra olika ställen allt so allt under dessa tre veckorna. Först i Bangkok, sedan Hua Hin, sedan Bangsapahn, sedan Koh Tao och tillsist tillbaka till Bangkok.
När vi kom till hotellet på kvällen var alla väldigt hungriga. Jag Nicke och Danne beställde in någon maträtt med nudlar som såg väldigt god ut. Nicke utsåg sig själv väldigt snabbt till vinnaren av bästa maträtten men när vi sedan smakade den så blev han ganska snabbt förloraren istället. Det var så in i bänken starkt att v¨ra smaklökar höll på att sprängas, men vi lyckades i alla fall få ner nästan hälften av maten.

Dag två var det planerat att vi skulle kolla ett stort tempel vid namn Grand Palace. Innan vi åkte så fick vi ett papper från hotellet som vi läste igenom lite snabbt. Där stod det bland annat att Grand palace aldrig är stängt och att det inte finns någon Lucky Buddah och att tuktuk förarna inte är att lita på.
Hur som helst så åkte vi till Grand palace och utanför så stannade en tuk tuk förare oss och frågade om vi skulle till just Grand Palce. Ja, svarade vi och han sa då att det var stängt. Sen erbjöd han sig att köra oss till några andra ställen och där ibland Lucky Buddah. Javisst tänkte vi allihopa och åkte med honom och hans kompis. Vi fick se en buddah och sedan körde han oss till massa skräddare och juvelerare och när vi inte orkade mer och ville att han skulle köra tillbaka till hotellet så ville han inte det och körde istället bara iväg. Så där stod vi mitt i Bangkok och hade inte en aning om vart vi var eller vart vi skulle. Lyckligtvis så hittade vi tillslut till baka till hotellet. det postiva var i alla fall att vi inte betalade ett smack.

Nej, nu är det fika. Tjingeling!


Väldigt god fika som bestod av en skinksmörgås. Jag brukar aldrig äta skinka men sedan igår när jag kom till jessica och Tobbe så vill jag äta det hela tiden. Haha, hel skumt.. men gott!

Komoch tänk på det med att samma dag som vi hade varit nötter allihopa så åkte vi ut med en båt och tittade i kanalerna i Bangkok. Husen som låg vid kanalen stod på pinnar som lika väl kunde ha brakat ihop på en gång. Jag hade då inte velat sova så. Nej, men det roliga var att när vi åkte igenom där så var det några som hade hängt upp en plansh med Pärssons tunna skivor.. haha det tyckte i alla fall jag var roligt.

Hur som helst så begav vi oss vidare till Hua Hin efter att ha varit i Bangkok i några dagar. Vi åkte minibuss i 160 hela vägen utan säkerhetsbälte i ett Bankok som var fullt och då menar jag verkligen FULL PROPPAT med bilar. Vissa av oss trodde att vi skulle dö, men jag varför trött så jag somnade istället! Efter två timmar kom vi fram till vårt hotel Fat cat.

I Hua Hin låg vi på stranden för första gången. Dessutom red vi elefant, kollade på apor och vi skulle egentligen åkt till en nationalpark, men det var för långt så vi orkade inte. På stranden sprang det runt massa småkrabbor och grävde ner sig i små hål i sanden. Jag är inte någont speciellt fan av krabbor, men de var små och sprang ner i sina hål så fort man kom i närheten. Värre var det när vi kom till Bangsapahn, då var krabbhålen 50 gånger större och kröp på mina fötter (en gång).. eeeugh!



Har sprungit runt här och skrivit lite då och då hela dagen.. så nu är klockan redan 14.54 och vi har precis fikat.. igen! P å det här företaget verkar de köra hårt på fikan. I tisdags, var det ju fettisdagen och då hade dem semlor, igår köptes det 4 st tårtor och en sket stor kärleksmums till jessi. Men jag har faktikst varit duktig, har inte ätit någon tårta.. Fick en liten bit av kärleksmumsen, men sen inget mer. Jag ska ju fösöka bli nyttig nu har jag tänkt.

Bangsapahn var helt otroligt underbart. Vi hade i princip hela stranden för oss själva och vi låg på stranden alla dgar utom en, då vi snorklade. Vi åkte ut till två öar där jag snorklade för första gången. GUD vad fint det var! Massvis med fina fiskar och musslor och koraller. När vi var på stranden så lekte vi kasta kokosnöten(haha hur tusan stavas det?) så långt som möjligt, så nära pinnen som möjligt och så vidare.

Tanken var att vi skulle bo i bungalows precis vid stranden. När vi såg hur vi skulle bo kan jag nog säga för allihopa att fy fan här vill inte jag bo. Eftersom Cina och Anders var dem som hade fixat detta så kände ingen att de kunde säga att de inte ville bo här. Men som tur är så var det en ödla som sprang runt i rummet när Cina öppnade dörren. Och när hon sa att hon inte ville bo där så instämde alla INTE JAG HELLER. haha det var lite kul.

För att ta oss till nästa ställe så fick vi skjuts av en tjej och hennes pappa på resturangen som vi käkade på (sjukt snälla thailändare är förresten!). Vi åkte på en såndär bil med flak och fyra av oss fick sitta på flaket på morgonen. Jag slapp som tur var för det lär ha varit väldigt kallt. Vi åkte 5 på morgonen och solen hade ju inte gått upp och kunde värma oss. Men men, vi åkte så tidigt för att hinna med båten som skulle gå klockan 7 men väl framme så fick vi veta att den inte gick förns klockan 1. Men vi roade oss med en tupplur på stranden, pannkakor, dricka och kortspel.

Koh Tao var också sjuukt fint. Där låg vi och jobbade på brännan flera dagar, snorklade flera gånger och åkte på en båttur runt ön.

Nu orkar jag faktikst inte skriva mer. Tjingeling!

Back in da country

Hemma i kalla Sverige igen. Sitter på min kära systers jobb nu och ska vara här i en och en halv vecka! Det är naaajs! Jag har haft det sjuuukt bra i Thailand men det finns så otroligt mycket att skriva om så jag orkar inte göra det nu. kanske finns en möjlighet att jag orkar göra det någon gång senare