Fettkräm

Haha, jag tycker att det är ett lite roligt namn. Jag har köpt FETTKRÄM. Det låter ganska äckligt. Men jag tänkte att det kanske kunde hjälpa mig att få bort mina sår som jag har under läppen. Så, snälla låt denna fettkrämen göra underverk. Det är inte jättekul att ha en jättestor underläpp.

Det känns så konstigt att komma hem och alla runt omkring pratar extrem halländska. Jag är inte van vid detta. Så igår när jag och mamma gick i stan så gick jag och smålog för mig själv för att halländska låter så roligt. Haha, kul man kan ha! Nu vet ni det också.

Puss och kram


Halmstad

Yes, nu är jag hemma i regniga och kalla Halmstad. Jag som trodde att det skulle vara strålande solsken och att man nästan skulle kunna ha jeansshorts på sig, men nejdå. Hemma är jag i alla fall och det känns riktigt nice.

Mamma kom och hämtade mig igår vid bussen och sedan gick vi in till stan och fikade på Skånskan och shoppade lite på stan. Det var myspys. Efter detta åkte jag ut till Gullbrandstorp för att hälsa på mina fotbllstjejer, men självklart så är träning inställd just denna dagen så det var bara att åka hem igen. Det blir sjukt god mat och filmmys med mamma hela kvällen. En lugn och skön dag som behövdes när man precis haft feber.

Idag ska jag och pappa ta en tur till farmor och farfar och sddan laga lyxmåltid tills mamma kommer hem, tacos!

Och just ja, jag har fixat ett nytt simkort så nu kan folk nå min på min svenska mobil också! Bra va!:D


Älska Oslo!!!!

Idag är en dag som jag inte kan annat än att älska att vara i Oslo. Det är lördag. Det är otroligt fint väder. Jag har umgåtts med underbara människor hela dagen. Jag har druckit öl och käkat hamburgertallrik på Andy's. Och jag ska träffa ännu fler underbara och älskade människor ikväll. Man kan inte ännat än att älska Oslo en sån här dag.

Jag MER ÄN ÄLSKAR denna staden sådana dagar som denna.

Solen har kommit till Oslo

Yes, det ær rætt. Solen har æntligen hittat till Oslo. Och idag har den æven hittat in hos mig. Før idag ær en mycket bættre dag æn den som var igår. Solen skiner och alla barn mår bra. Det ær Fredag och snart helg. Får se vad som skjer ikvæll. Imorgon blir det i vart fall att fira Mathilda och Jonas som båda fyller år den 11 maj. Tycker det ær asballt att de båda fyller år samma dag nær de ær tillsammans. Haha.

Marie sa æven att det var marknad på Grunnerløkka imorgon, en sån som var på majorstuen før några veckor sedan. Så den kanske man ska ta en tur på.

Back to work!

Vill inte jobba i barnehage mer

Nej, nu vill inte jag mer. Har haft en riktigt dålig dag som ni förstod i förra inlägget, ingenting har gått som det. Och som om dagen kunde blir värre så fastnade en vindruva i ett av barnens hals när vi var ute och åt. Självklart var jag ensam ute då när han kom och inte kunde andas. Fick lite smått panik och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Gjorde allt jag visste att man skulle göra men det funkade inte så fick springa in till Ann-Kristin och precis när vi skulle ringa ambulansen så ploppade vindruvan ut TACK OCH LOV säger jag bara.

Jag fattar inte varför allt ska hända runt mig. Det har inte hänt några sådana saker på otroligt länge innan jag började och så plötsligt ska allt hända mig. Vad är det här? Ett, nästan två ambulansbesök på barnehagen på mindre än en månad. Nej, om det ska fortsätta så här så vill inte jag vara med mer.

Yaaay

Klockan ær halv två och jag har æntligen fått rast. Brukar egentligen gå runt tolv så man kan sæga att min mage skriker efter mat. Det ær traktorer och lastbilar utanfør barnehagen som græver och håller på. Vi har fått en ny klætterstællning. Malin och UnnTone ær på barnehagefestival med 6 barn och jag ær ensam hær med 10. Fast Emil har hjælpt mig. Och Kristin hjælper mig lite nu. Jag ær trøtt. Och jag verkligen ÆLSKAR norska tangentbord med æ o ø, inte alls jobbbigt, inte alls..

Detta var ju ett roligt inlægg. Men ibland så får man skriva tråkiga inlægg med. Nu vet ni hur det ser ut hær på Jutul just før tillfællet. Oh happy day!

Soffan ser skøn ut. Man skulle kunna sova i den, men nu ær min rast slut. Yaaay

Lonely i'm so lonely

Herre Gud i himmelen, jag är näst intill ensam i lägenheten. Henke och Fred har gått och lagt sig och Adam och Jonas jobbar så det är nästan som att vara själv. Detta är något som aldrig händer i det här kollektivet. Jag har varit ensam en eller två gånger sedan jag flyttade in och de har varit max en timme åt gången. Men det roliga med att båda dessa gångerna (och nu) har jag inte velat slappa och ta det lugnt utan jag har velat städa och diska och grejer. Konstigt, eller rart som vi säger här i Norge. Nu känner jag mig som en gammal hemmafru. Eller en dålig hemmafru nu när jag ser mig omkring eftersom det ser ut som om tredje världskriget har brutit ut här. Inte riktigt som i förra lägenheten men jag älskar att bo här ändå, även om det är lite väl trångt med 4 killar och en råtta som sambos.

Det jag älskar allra mest är att jag får sova bredvid världens bästa varje natt. Det finns nog inget bättre än att vakna upp på morgonen och se den man älskar ligga bredvid. Och dagarna blir så bra när man har någon man tycker om som kysser en på kinden innan han går till jobbet. Fin är vad du är Henrik Arnell. Fin fin fin!<3

Hej alla glada

Jag är sliten, trött, glad och stolt över mig själv. Idag efter jobbet och en timmes läsning på bakgården i solen så tog jag och släpade mitt arsle bort till Friskis (helt själv  och efter tre veckor) för en löptur på bandet och ett spinningpass. Fy Sören vad jobbigt det var och nu efteråt känns det så jäkla gott i hela kroppen. Plus detta så gick jag hela vägen hem och in en sväng på Kiwi men köpte ingenting vilket jag tyckte var VÄLDIGT bra gjort av mig. Applåder tack! Nej men för att vara älsig så har jag nog inte varit inne i en matbutik utan att köpa något på flera flera veckor, så jag är stolt över mig själv.

Keep up the good work - får se om detta bara var en engångsgrej eller om det varar lite längre denna gången.

4 maj

Snö.. snö, snö, snö, snö, SNÖ. Vad fan hände? Igår var det 15 grader ute och man kunde riktigt känna sommaren komma krypande. Idag är har det snöat snöflingor stora som pingisbollar och att vara ute i barnehagen har varit mindre kul

Ikväll bli det en sväng till Ryes för lite After Work, det blir nog najs.

Det här är inte kul längre. Ge mig SOL

Fire in the house

Ja det är väl vad man kan säga om mitt uppvaknande idag. Vaknar till av att jag hör en polisbil eller något kör utanför och sedan att Fred säger "det brinner där, oj det brinner ju på två ställen". Går upp och ser att det brinner i lägenhetshuset rakt över gatan. 1 brandbilar stod på gatan tillsammans med massa ambulanser, poliser och journalister. Klockan var 20 i 7, 5 minuter innan jag skulle gå upp och när jag käkade frukost stod jag i fönstret och såg på när brandmännen åkte runt i liftkranar och räddade folk från alla balkonger och fönster, det såg ut som att en nästan höll på att ramla ned. Gör nog ganska ont att ramla från 5 våningen. Tydligen var det många som hade tänkt at hoppa ut genom fönstret.. tur att de fick hjälp innan.
Usch och fy vad läskigt, tänk att vakna upp i lägenheten och insé att det brinner och du inte kan ta dit ut genom dörren. Jag hade fått panik. En kille hoppade ut genom fönstret i bara byxor, han såg lite nyvaken och skärrad ut, nästan bakis närhan åkte ne för liften. Och en tjej stod och fotograferade nä hon åkte ner. Finns mycket olika folk.

Jonas tog massa bilder från vår balkong (första parkett) och försökte sälja till nån tidning, vet inte hur detta gick.

Man kanske ska ta och testa brandvarnaren?

Fred lär sig spanska

Just nu i lägenheten: Henke står i duschen, jag sitter här och Fred sitter i soffan med hörlurar i öronen, datorn i knäet och försöker lära sig spanska. Haha det är ganska kul. Fast hör hor el ninjo och el ninja tusen gånger nu så börjar tröttna.

Tanken är att vi ska kolla på film snart Sin City blir det, har inte sett den fört men den ska tydligen vara bra.

Igår var vi en sväng i stan med Viktor och Matilda, det var mys. Fikade muffins som Matilda bakat och kollade på folk som hoppade hopprep.


Jag är bäst.. ibland!:D

Gårkvällen var riktigt mysig! Maten på Fridays är alltid lika galet god (dock blev det inte på Aker Brygge utan vid Nationaltheatret) och jag käkade Jack Daniels Chicken som vanligt haha, och sedan en otroligt god äppelpaj med karamellsås och vaniljglass. Alltså hör ni hur gått det låter, det vattnas i munnen på mig nu.

Efter middagen bestämde vi oss för att ta en match i bowling och Who's the master av oss två i bowling då? Just det ja, JAG! hihihihi, min kära pojkvän var lite sur efteråt, men det berodde nog lite på att jag även vann airhockeyn som vi spelade när vi väntade. Haha, visst är det kul att spela och tävla när det går bra!

Och vet ni vad IDAG ÄR DET FINT VÄDER. Så man kanske ska ta sig ner till nån park och sola lite, det var ju några veckor sedan sist!

Det är så irriterande, att nu när man för en gångs skull har tagit många bilder så sitter jag här med en mac dator och förstår inte hur jag ska lyckas vända bilderna så de står upp. Så på grund av mina dåliga kunskaper i mac så får ni bara se dessa bilder. Men men, bättre än inget!


<3

Idag har jag varit tillsammans med väldens bästa i 6 månader. De bästa månaderna i mitt liv, utan tvekan.
Jag älskar dig!

 

Så detta blir att fira med en god middag på Fridays Sedan få vi se vart kvällen bär.

Ha en bra kväll allihopa för det ska jag ha!