Nu är det jul igen om ett år!

Sådär nu har min kära släkt gått hem, mamma, pappa, tobbe och jessica ligger och sover och här sitter jag. Varför gör jag detta undrar jag då, jag vet inte.

Ikväll har vi i alla fall haft julafton nummer 3 för i år. Har ätit julmat, öppnat julklappar och haft det mysigt. Anledningen till varför det blivit så mycket julfirande är för att systra mi och tobbe firade julafton i Göteborg och vi ville ju fira med dem med. Dessutom så var mina småkusiner (nej fan de är inte små längre) hos sin mamma på julaftonen och vi ville ju fira med dem också!=)

Julaftonen var i alla fall konon, ungefär som den brukar vara. Jag och Daniel satt som vanligt i soffan klockan tre och citerade kalle anka, vi åt fler kakor än de andra och skrattade åt tomtens verkstad! Farmor, farfar, uffe och madde satt med mamma och pappa vid bordet brevid och skrapade lotter.

Någonting som gjorde min dag var att det ringde på dörren och jag fick ett blomsterbud (heter det så?). Fick otroligt fina blommor och chocklad av Henrik. Och varje gång jag tittar på dem så påminns jag om att jag verkligen har världens finaste pojkvän!=)

Vi åkte till Mormor och Morfar på kvällen och käkade julmat, precis som alla andra julaftnar. Vi väntade ivrigt på julklappsutdelningen, jag och Nicke fick leka tomtar vilket vi var ganska dåliga på, vi delade ut paketen, vi öppnade paketen, ja precis som vi brukar göra. Lite senare blev det ett nytt roligt musik spel som spelades ett bra tag.
Vi käkade gröt och både mamma och morfar fuskade med mandlara i gröten. Sådan far sådan dotter!=)

Jag har haft en bra jul! Det var mest det jag skulle säga! Skål på det!

Det konstiga är..

att jag har blivit väldigt flink på att blogga nu när jag kommit hem. Kul, eftersom tanken egentligen var att jag skulle blogga som mest när jag var i Oslo så att släkt och vänner skulle se vad jag hade för mig.


Jag har en kompis

Han har en lite för stor luva men ack, söt som socker är han!


Dan före dan

Idag är det bara en dag kvar till Julafton!! Jag känner mig som ett litet barn fyllt av förvätningar. Paketen ligger under granen och ser smarriga ut må jag säga.

Idag så blir det till att städa och slå in julklappar, annars så har jag inte så mycket planerat.

Ikväll så är det uppesittarkväll och julmat. Tradition och mysigt är vad det är!


Nu har vi jul här i vårt hus!

Hemma i Halmstad igen och ska stanna här till den 3 januari. Aaas gött! Har haft fullt upp både idag och igår. Handlade julklappar med min kära bror igår förmiddag, sedan träffade jag Joanna på tågstationen tio minuter innan hon begav sig tillbaks till England igen. Gick på stan med Sarah och Zara på eftermiddagen och sedan hem till Lina, Stefan och Kim för att snacka lite innan jag och Kim begav oss till Gullbrandstorp för den årliga julfesten med laget. Det var mysigt och som vanligt tryckte man i sig alldeles för mycket godsaker. Vi bytte julklappar, lekte lekar och snackade ett bra tag.
Det enda som var läskigt var att när vi åkte hem så var det inte en enda människa ute på gatorna. Inte en enda levande varelse visdae sig på 15 minuter, jag och Falk blev rädda och trodde att jorden skulle gå under eller något, men det gjorde den inte sån tur var.

Idag har jag och mamma haft en mor och dotter dag/julpyntsdag. Vi har pyntat hela lägenheten, klätt julgranen, bakat julgodis, lagat julskinka, gått på stan och fikat. Nu blir det god middag och film. Mys!



Fridaaaay!

Ikväll är det bio som gäller! Avatar har premiär och jag vet några som har väntat länge på den. Hoppas den är bra! Det är även utflyttningsfest hos Kalle och Victor på markveien efteråt. Känns lite konstigt eftersom de båda ska med på bion, men Sarah och Matilda har lovat att styra upp det hela.
Det ryktas därför att det blir lite alkoholförtäring på bion, får se hur det blir med det. 7 fulla ungdomar med 3D glasögon, kan ju bara sluta awesome, eller?


Och just det, jag ber till gudarna att min pojkvän inte är blå i ansiktet när vi ses!=)

Higher, higher HIGHEEEEEEEER

Idag är det torsdag, alltså bara två dagar kvar tills jag åker hem till kära Halmstad! Jag är både asaglad och inte alls glad över detta. Anledningen heter Henrik Arnell. Jag kan inte ens beskriva hur mycket jag kommer sakna den killen. Två veckor är alldeles för lång tid. Jag saknar honom redan innan jag har åkt. Det är inte bra.

Men jag kommer i alla fall ha det helt fantastiskt bra hemma med min kära familj och mina fina vänner! Och det är snart jul och jag längtar som ett litet barn. Bara det att jag inte köpt klart mina julklappar, det är mindre bra.

Och förresten, Higher med Erik Grönwall går på repeat här hemma. Jag är kär!

Yeeey ett nytt inlägg!:D

Ja eftersom det finns några som klagar på min dåliga uppdatering så får jag väl ta tummen ur röven och skriva lite om vad som hänt den senaste tiden. Fast just i denna stunden kommer jag inte på någonting alls.

Eller jo, jag jobbar inte längre på ICA (om det är någon som har missat detta) och detta är jag så otroligt glad över. Att säga upp mig därifrån är det näst bästa som jag har gjort sen jag flyttade till Oslo. Detta gjorde jag därför att jag inte för 5 öre kom överens med chefen, som var en indier med skum kvinnosyn. Att få feta utskällningar var och varannan vecka för saker som jag inte ens har gjort fel är någonting jag inte riktigt klarar av. Och eftersom jag dessutom inte är den som säger ifrån vid sådana tillfällen så slutade det oftast med att jag blev ledsen och mådde förjävligt. Egentligen ville jag sluta efter två veckor, men kände att jag ändå var tvungen att ge det en chans. Dessutom är jag en sån som tänker att allting inte kan vara perfekt och därför tänkte jag att jag skule stanna kvar på skitICA för annars skulle någonting annat dåligt hända. Ingenting jag ville riskera när jag kände att resten av mitt liv var perfekt!
Men nu behöver jag i alla fall aldrig sätta min fot på det där stället igen och jag känner även att jag har lärt mig mycket på att jobba där den här tiden. Jag har lärt mig att säga ifrån och jag är så jävla stolt över mig själv att jag sa ifrån precis vad jag tyckte och tänkte när jag slutade.
Nu ska ingen komma och jävlas med mig för då jävlar smäller det!=)

Och när vi ändå pratar om jobb och sånt så kan jag berätta att jag var på julfest på barnehagen där jag jobbar i fredags. Asnajs var det, även om det inte alls är som det svenska julbordet. Men gott var det, det bjöds på vin och massa godsaker, tävlingar (som mitt lag vann!!!) och massa prat och dans. Tyvärr gick jag tidigt eftersom jag inte riktigt visst hur jag skulle komma hem, var sjukt förkyld och as trött. Tog bussen hem till Henke och Victor, kollade lite på film och däckade i Kalles säng. Mysigt!

På julfesten sa alla även hur duktiga de tyckte att jag och Malin var (Malin kommer också från Sverige och Adecco!), jag vet inte hur många gånger vi fick höra det. Dessutom fick jag jobb nästa år av min fulla chef, sånt gillar vi. Var tvungen att fråga igår hur länge det var jag skulle stanna, om det var en vecka eller en månad, så svarade hon "Nej det behöver du inte oroa dig för, du ska vara kvar här länge!" Asgött, så nu behöver jag inte fundera på om jag ska söka nya jobb och sånt.
Jag tycker sjukt mycket om att jobba där jag är nu, om man bortser från att barnen går mig på nerverna var och varannan dag. Men arbetskamraterna är sjukt trevliga allihopa. I förrgår fick jag en julklapp av Kanvas (organisationen som äger barnehagen) vilket jag egentligen inte skulle fått. Men min chef hade snackat så gott om oss så jag och Malin fick en i alla fall. Det var en fleecetröja, hur mysig som helst och perfekt för mig eftersom jag aldrig skulle köpa något sånt själv.
dessutom så fick jag en till julklapp i går av Kristin (ja, min chef) bara för att jag är så otroligt flink och snäll och go. Det var en kylskåpsmagnet och ett chokladhjärta. Jag blev överlycklig! Och imorgon så ska vi få jullunch på jobbet, kan man annat än att tycka om sitt jobb!=)

Nu blev det ett långt inlägg, hoppas att det var givande!
Puss o Kram ät en gran

Måndag!

Hade sovmorgon idag, vilket var riktigt skönt! Jobb mellan 9 och halv 5. Och efter det så har jag varit hemma och kollat på Gossip Girl, duschat, käkat gulashsoppa och pratat med mammsen och pappsen! Senare blir det över till Henke och Victor för att sova där, mys!

I morgon blir det som vanligt Ryes och min ny vän och arbetskollega ska förhoppningsvis med. Det gillar vi. Jag älskar att folk alltid tar med sig nya kompisar. Vi kommer snart att ha tagit över hela Ryes.

Och just det, idag är det första dagen på min städvecka, ska bli spännande att se hur det går.

Nej det är ingen vanlig dag

för det är min bästa vän Kajsas födelsedag! Och det är ju verkligen en dag värd att firas, så därför ställde jag och Falk klockan på halv elva idag för att blåsa upp ballonger och fixa present till vår vän.
Kajsa var med sina föräldrar och käkade hotellfrukost så vi bestämde oss för att sätta upp ballonger utanför ingången, utanför hissen, i hissen, utanför hissen och på ytterdörren plus att vi skrev födelsedagssången på post-it lappar vid varje ställe. När familjen Feldt sedan kom så var det paketöppning och sedan lagades det mat. Jag Falk och Kajs pappa satt och tittade på, as gött! hihi
Vi åt nog en av de godaste middagarna någonsin och därefter en sjukt god kladdkaka.


Jag har världens bästa vän!

Så det har varit en riktigt bra söndag. Efter Kajs föräldrar gått så kollade jag och Falk ännu några avsnitt av Pelle Svanslös julkalender, den är ju så bra. Vi ska även se Mysteriet på Greveholm snart med Jessi o co för att få ännu lite mer julkänsla.

I lördags så sprang jag och Falk runt och skulle fixa present till Kajsa. Dett blev en väldigt fin dagbok som vi skrev ett långt och fint brev i. Dessutom så ska hon nästa lördag få en lunch på IKEA och sedan pepparkaksbak!
På kvällen laddade vi för party hemma hos Victor, det blev en helt okej kväll. Vi hamnade på en bar med 18årsgräns och gratis inträde. Typ den enda i hela Oslo. Den var inte så mycket att ha i och för sig och de spelade endast hårdrock, inte riktigt min stil. Men vi träffade lite Halmstad folk där i alla fall, det var lite skumt.
Vi var även på svenska föreningen på efterfest och kollade på bamse och lyssnade på dålig musik, och jag och falk gillade i alla fall det. Men fan vad glad jag är att vi valde bort svenska föreningen när vi flyttade hit. Bara lite smått läskigt och äckligt.
Kvällen slutade med en halv pizza wrap från Deli, sjukt god. Tror vi var hemma efter halv fyra nång gång.=)

Söndagen börjar närma sig sitt slut och nu väntar en hel veckas jobb. Kul.
Det är bara 13 dagar kvar till jag ska åka hem, alltså den 19. As najs!
Och det är bara 18 dagar kvar till jul. Jag längtar!
Och 19 dagar kvar tills det är party på juldagen! Jag längtar!

Och jag vet jag är kass på att uppdatera, men jag ska försöka bättra mig. Nu när jag bara har ett jobb så kanske det blir lite fler inlägg.
Och hoppas att det är bra med allihopa som läser detta!=) Nu ska jag sova. God natt

Kära familj!

Mamma, pappa, syster, bror. Jag har något att berätta!!!:D Jag vann TIO kronor på min första advenstkalender lott! Hihi, leder jag?!? Detta året vinner jag!:D

Ja, det var det jag skulle säga! Och just det... JAG HAR SAGT UPP MIG!!! Och faan vad bra det känns!:D

Nu blir det duschen och sedan Ryes!