Öl och valborg!

Planerna för kvällen har smidits med öl och nu väntar en pizza i ugnen. Vi blir bort till Birkelunden för lite party när alla har duschat. Jonas är lite långsam. Det värsta med att bo här är att det bara finns en spegel och det är den över handfatet på toaletten. Laaame för mig som enda tjej när alla ska duscha och jag vill sminka mig och fixa håret. Vilket I-landsproblem jag har!

The show must go on!

Inte kul att vara Adeccovikar längre

Hemma efter en lång dag på jobbet. 8-15.30 och sedan personalmöte 16.30-18.30. Äntligen någonting vettigt jag har fått vara med på. Blev nekad till att vara med på planleggningsdagen i lördags och föräldramötet i tisdags för att det var för dyrt att ha med en Adeccovikarie. Otroligt tråkigt tycker jag eftersom jag tycker att det är väldigt intressant att få vara med på sådana saker. Jag har ändå jobbat i barnehagen i sex månader nu och vill vara med och veta vad som händer, vad som ska hända och vara med och disskutera saker men eftersom jag är vikarie så har jag inte alltför mycket att säga till om.  Så just nu har jag tröttnat på Adecco.

Men vi glömmer detta och så kan jag berätta en rolig sak istället. För jag och Henke har nämnligen bokat en resa till LONDON!!! Vi ska hälsa på Pihl och Carro, två kompisar som bodde här med Henke förut och det ska bli så otroligt jäkla kul. 20-21 maj åker vi. Har ju aldrig varit i London så ska bli kul att äntligen få komma dit och se hur det är.

hej

Har haft fullt upp hela denna veckan så jag har varit en mindre bra dotter att höra av mig hem. Men nu när det är så fint väder i Oslo så finns det plötsligt mycket mer roliga saker att göra. Man vill ju inte direkt sitta inne när solen skiner!
I tisdags var det afterwork efter jobbet och Kalle hade satt ihop ett quiz om Viktor för att han fyllt år. Det var kul och det är ju alltid kul att träffa sina vänner och dricka milkshake.=)
Onsdagen vet jag faktiskt inte vad jag gjorde. Haha
På torsdagen så mötte jag upp Henke i byen och han bjöd mig på en god pizza. Han är bäst han!
I fredags åkte jag hem till Jessi och vi lagade en sjukt god köttfärspaj. Sedan kom Emma, Ia och Emma och vi kollade på film. Jag somnade efter halva och åkte hem och sov. Blev väckt av att Henke och Fred skriker i den där förbannade jävla megafonen. En vacker dag kastar jag ut den från balkongen och det känns som om den dagen närmar sig snabbt.
Igår så käkade vi frukost i solen på bakgården och sedan gick vi på marknad på Bogstadveien. Det var sjukt mycket folk och om man hade orkat så hade man kunnat hitta hur mycket snygga grejer som helst. Det var nästan alla affärer där som hade 50%.
Vid tre åkte jag till Töyen där vi skulle ha lönningspils. Det var sjukt nice och vi satt och drack till halvåtta. Efter detta drog vi vidare till Marias kompis och satt och drack där. Och vid halv tolv hamnade jag på Viktors kalas för att sedan åka in till stan.
Idag har vi bara kollat film. Kul!
En riiiktigt bra vecka får jag lov att säga, hoppas att nästa blir lika bra!

110 112 eller 113

Fan, man vet ju inte vilket av dessa nummer som går till polisen, ambulansen eller brandkåren. De borde skaffa sig samma system som vi har i Sverige för det hade ju vart bra om man visste detta. Speciellt om detta som hände oss i tisdags skulle ske fler gånger.
Snacka om att jag höll på att bajsa ner mig i tisdags på jobbet. Klockan var tio i tre och jag och Malin var ensamma kvar på vår avdelning. Efter mellanmålet så är alla barnen inne på innerummet medan vi plockar i ordning. Plötsligt hör vi ett dunk och Malin skyndar sig in och ser vad som hänt. Då har en av våra treåringar ramlat ner högt från ribbstolen och gallskriker att han har ont. Jag sätter mig med honom i knät och försöker trösta. De andra barnens föräldrar kommer och tittar på honom och försöker se om han skadat sig. Vi var rädda att han slagit i huvudet och när han då går från att gallskrika till att "somna" så ringer vi ambulansen. 5 minuter senare så kommer det inrusande 6 ambulansmän. Sån tur är så vaknade han igen efter ett tag och verkade ganska pigg. Mamma kom 20 minuter senare och de åkte på en koll på sjukhuset.
Detta kan jag säga var en jävla upplevelse. Efteråt stod både jag och Malin med tårar i ögonen och nästan skakade. Usch, låt oss aldrig tvingas uppleva detta igen. Och tack och lov att det inte var så allvarligt, det var bara en bruten handled. Men man vet ju aldrig, det är bättre att ringa en gång för mycket än en gång för lite.

Hej

Såhär duktig har jag varit idag..

Gått upp 6 för att jobba 6.45.
Jobbat.
Hämtat mina försäkringspapper hos tandläkaren.
Suttit i kö på skatteetaten i en halvtimme
Lämnat in min deklaration med 10 % standardfradrag, så nu får jag tillbaks massa pengar.
Postat mina försäkringspapper.

och nu var jag nära på att bränna min matlåda tills imorgon därför att jag skulle skriva denna duktiga lista!

Och vet ni att jag och Henke råkade lägga in folie i micron igår.. det började brinna lite, men bara lite! haha tur att vi inte bor ensamma för då hade lägenheten brunnit ner!

Hadeee

Ännu en helg över..

Och jag har hunnit med mycket grejer. Till att börja med så hade vi tvättid mellan 18-20 i fredags och då var jag en snäll flickvän och krympt några av Henkes kläder. HAHA. Lite dåligt samvete hade jag men det va ju inte med mening och det var ganska roligt. Så fredagen blev en lugn hemma kväll!
I lördags tog vi en tur ner på Aker Brygge och satte oss vid 12 tiden och drack öl på Lekter'n. Ett riktigt nice ställe skulle jag vilja säga. Det är en jätte stor båt med soffor och grejer så det var gött att sitta där i solen. OCH VET NI VAD?!? Jag blev inlåst på toaletten där. Haha. Låset gick i baklås så jag fick ställa mig på toaletten och titta ut över kanten och snällt be tre svenska tjejer om hjälp. De skrattade åt mig och hämtade en kille som stod ett bra tag och försökte få ut mig. Det slutade med att vi borrade upp låset och bröt upp dörren. Haha. Henke, Fred och Adam började fundera lite när jag hade varit borta i en halvtimme när jag sa att jag bara skulle gå på toaletten. Självklart tog jag ju inte med telefonen heller. Som det kan gå! Haha.
Efter detta drog vi till Blue Note Bar och drack en öl till, vidare hem fö att jag skulle göra mig i ordning  för att sedan dra till Ryes för att drick två öl till. Anledningen till allt detta öl drickande var för att vi skulle fira att Viktor fyllde år, dock så var han inte med på de fyra första ölen men man måste ju ha något att skylla på för att få dicka öl hela lördagen.
Klockan åtta befann jag mig på Yayas, en thairestaurang, med 12 andra snygga tjejer för våran Girls Night Out kväll. Sjukt god mat och riktigt kul sällskap. Efter detta gick vi och gjorde stan osäker och kvällen slutade med en lååång promenad hem i klackskor.
Och denna söndag har spenderats hemma med frukost i form av vitlöksbröd på bakgården sedan några timmars sömn och film.
Börjar 06.45 imorgon.. underbart!

Monday

Har varit ute i det fina vädret hela dagen idag på jobbet förutom på avdelningsmötet och lunchen. Bortsett från att det är sjukt skönt väder ute (nästan sommar) så är det bästa av allt att man slipper klä på barnen alla dessa vinterkläder, ullkläder, vantar och mössor. Idag har vi bara behövt ta på en tjocktröja och skor och sedan gå ut. Det är nice!

Jag fick även lov att vara fri den 21 maj så det börjar bli tid till att boka flyg till London! För JA, jag och Henke ska åka dit dåå!
Och ikväll blir det pump och spinning på möllerparken med Sarah, Jessi, Viktor och kanske några fler?!?
Livet är GÖTT

Älska våren!

Jag har sagt det och jag säger det igen. Jag älskar våren. Och jag älskar Oslo. Och om man lägger ihop både våren och Oslo så få man fram världens undebaraste och mest fantastiska stad. Åhh ni fattar inte hur bra detta är! Det känns nästan jobbigt att man ska åka hem i slutet av juni.
Idag, efter en lång sovmorgon fram till tolv så begav jag mig till Jessicas och Emmas takterass där jag, Jessi, Emma, Ia och Emma låg och stekte i solen hela eftermiddagen. Så sjukt skönt och man har kanske fått lite färg i alla fall. Vid 5 gick jag till Sarah där hon och killarna satt och spelade spel medan jag satt och åt upp Sarahs godis. Väldigt kul tyckte jag!
Skulle tagit en fika på Solli ikväll men eftersom det inte var så mycket öppet vid 8 så köpte vi den på 7eleven och inkräktade hos Ida och Fanny där vi spelade sedan fikade och spelade kort och hade det mys.
Och nu halv tio ska jag ta och steka lax och makaroner som jag kan äta på jobbet imorgon. vilken lyxmåltid..

Soooolen skiner!

Igår var en riktigt najs kväll! Drog mig bort till Grunnerlökka till Jessi, Emma och Ia där vi satt och diskuterade livet och funderade på om vi skulle dra till en latinobar och dansa med Jessicas kompisar. Vi kom aldrig så långt utan satte oss på en bar och drack öl och drinkar i stället. Gick därifrån vid 1, de andra skulle hem och jag mötte upp killarna och förstörde deras grabbkväll. Vi gick in på nått ställe justitie eller nått och satt ute och drack öl en stund. Tog taxi hem och däckade i sängen och vaknade sedan av en full Fred som sprang runt och krälade runt full i lägenheten. Underhållande skulle jag vilja säga!
Idag skiner solen ännu mer så det ryktas en båttur till nån ö och ha det gött. Ikväll är det överraskningsfest för Sara borta på Solli!
Ciao!

Friday I'm in love

Freeedag idag!:D
Idag är det äntligen fint väder i Oslo. Och eftersom jag slutade 14.15 idag så åkte jag och lämnade mina timelistor hos Adecco och sedan gick jag en tur på stan för att jag skulle köpa vitamintabletter. Både Henke och jag tycker att detta kan vara en bra idé eftersom vi båda är ganska (läs VÄLDIGT) dåliga på att äta vitaminrik mat, typ fukt och sånt.
Kände inte riktigt för att gå hem direkt efter så jag tog mig en sväng inom Pieces och kom ut därifrån med ett par jeansleggins för 100 kr och ett par vanliga svarta leggins. Och jag som INTE ska shoppa någonting nu när vi troligtvis ska till London och jag måååste spara mina pengar till massa andra saker som jag ska göra. Typ åka långt bort länge länge till hösten! .. men det kostade ju bara 100 kr och var as snygga och det gick bara inte att gå därifrån utan en påse i handen.
Nu blir det öl på solli med älskling, sedan få vi se vart kvällen bär!:D

hej hallå kom och plocka plommon!

Har fått låna Freds lilla lilla dator så om jag har många stavfel nu så är det för att det är svårt att skriva på tangentbordet. Ni skulle bara veta hur många gånger jag suddat ut dessa raderna! haha

Jag börjar jobba 06.45 imorgon. Kul, därför förstår jag inte riktigt varför jag är vaken nu 22.00. Ska bara skriva detta och sedan göra klart några knäckebröd så jag slipper det imorgon, visst är jag duktig.

Fred, Henke och jag var en tur på stan tidigare ikväll och köpte lampor, hårborste och tog en fika. Jag gillar starkt att affärerna här har öppet till mycketsenareändemharhemma, så man kan roa sig med att kolla affärer efter jobbet.

Igår var jag en tur på vigelandsparken här på frogener vilket var på tiden. Anar att det kommer bli några promenader där nu framöver för det var en riktigt stooor park som kommer bli otroligt mysig nu när det börjar bli vår!! Och på tal om vår, så älskar jag våren, förutom att den gör mig sjuk. Bäst att börja knarka  allergitabletter nu innan alla växter slår ut och tar kål på min kropp.

Nej fan, knäckebröd var det ju. Hejdå!

Varning för deppigt inlägg

Sådär.. nu ligger jag här i min nya säng... eller säng och säng, det är en madrass på golvet som jag och Henke ska dela på nu i några månader framöver. Måste säga att det känns sjukt bra att ha flyttat in här hos grabbarna om man då bortser från att jag är sjuk just nu. Fred ligger i sitt rum och spelar spel och jag ligger inne hos mig, haha sociala klubben här!
Ska bli kul att bo ihop med tre killar, lite skillnad från förut. Nu kan man säga precis vad man tycker och tänker utan att behöva må dåligt över det, inget velande, ingen tredje hjulet känsla och man får säkerligen reda på om man gör något fel och inget jävla viskande. För ja, jag har mått riktigt jäkla dåligt över dessa sakerna de senaste månaderna. Och det värsta är att jag inte vet varför.
Sedan nyår så har mitt liv varit lite som en bergochdalbana. Det har gått från att jag legat i sängen och gråtit till att jag svävat omkring på små moln av lycka tack vare mina nära och kära, både här i Oslo och hemma och från andra håll och kanter av världen som är så otroligt fina och underbara! Jag älskar er.

Detta va ju ett roligt inlägg.. noot! Men oroa er inte, jag må bara fint just nu. Snart kommer våren till Oslo också som jag ha hört att den har gjort i Halmstad! Då kommer jag troligtvis tycka om Oslo ännu mer än vad jag redan gör!
Nä, kanske man ska ta sig en tur och andas lite frisk luft. Kan nog vara en bra idé så jag inte växer fast i sängen.
Ciao!

April, april din dumma sill

NUUUU ha jag flyttat!! Och det känns sjuukt jäkla bra! Det gick på 10 minuter om ens det och på tisdag får vi våra pengar och jag ska lämna över de sista nycklarna.
Om två timmar så sitter jag och Henke på bussen hem till Halmstad. Som jag har längtat, alltså ni fattar inte. Jag saknar min familj och släkt så galet mycket att jag knappt vet vart jag ska ta vägen! Så, ja det ska bli skönt att komma hem.
Första April idag och idag får man luras.. jag gillar inte riktigt det.. för jag brukar oftast gå på de dumma saker som folk säger! Men än så länge har jag sluppit undan.. peppar peppar